E-mail: admin@tro.dk
Dato for offentliggørelse
27 Feb 2013 21:58

Per Haakonsen: En ny tid for Israel, Lunde forlag 2002

Forfatteren

Per HaakonsenPer Haakonsen er født i Bergen i 1942. Han er magister i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo. Han har arbeidet både i Forsvarsdepartementet, Landbruksdepartementet og i kommunal forvaltning. De siste tolv årene i yrkesaktiv tjeneste var han kontorsjef ved Norges Landbrukshøgskole. Han er nå forfatter og foredragsholder på heltid. I 2006 utga han bokenIsrael Guds folk (Sambåndet forlag). Denne er fremdeles å få kjøpt.

Boken

Per Haakonsen - En ny tid for IsraelOver 50 år siden er gått siden staten Israel ble opprettet. Mange kristne ser dette som en oppfyllelse av en rekke profetier i Det gamle testamentet. Andre har avvist at jødene fortsatt er Guds utvalgte folk. Forfatteren av denne boken kjenner Israels situasjon, både politisk og åndelig. Ikke minst kjenner han sin Bibel og de mange tekstene som handler om Israels folk og land. En ny tid for Israel berører en rekke interessante temaer når det gjelder jødene og deres land Israel. 

Johannes Kleppa, redaktør i Dagen.

Hent/læs bogen gratis 
Dersom du har problemer med å få frem boken trenger du Adobe Reader.

Emner
Israel
"dagens by 22-apr-25", en ny by at bede for hver dag. I dag har vi valgt:
Hedehusene-Fløng

Hedehusene er en stationsby  Nordøstsjælland med 11.584 indbyggere, beliggende på banestrækningen København-Roskilde. Byen ligger i Høje-Taastrup Kommune og hører til Region Hovedstaden. Den fungerer som satellitby til Hovedstadsområdet. Hedehusene opstod ved den første jernbanestrækning fra København mod Vestsjælland.

Kallerupstenen er en af Danmarks ældste runestene. Stenen er fra ca. 800 - 825. Stenen blev fundet ved Kallerup nord for Hedehusene i 1827. Den er i dag opstillet ved Ansgarkirken. Teksten er: "Hornbores, Svides ætlings sten."

Kirken fik sit navn ved indvielsen i 1921 efter Ansgar, der kom til landet i samme periode som Kallerupstenen blev rejst.

På Kallerupstenen ses to små skålformede fordybninger. De menes at være elementer i en kult, der er meget ældre end runerne.

Ved anlæggelsen af den første landevej mellem København og Roskilde i 1642, Kongevejen, bød kong Christian IV, at der blev bygget et hus for en foged til bevogtning af bommene ved vejen. Det blev det første hus på Heden - senere Hedehusene. Kong Christian IV er sådan set Hedehusenes grundlægger. Vejen måtte opgives som kongevej omkring 20 år senere, og Kongens Hedehus blev kro.

Kongevejen forfaldt og erstattes i 1700-tallet af den nuværende Roskildevej, der passerer Hedehusene. Det er i Hedehusene, at Roskildevej (vejen fra København mod Roskilde) går over i Københavnsvej (vejen fra Roskilde mod København).

Hvis du har hjerte for at bede sammen med os for denne by, står vi flere sammen!
Værdien af daglige bønnetider er ikke, at han hører os bedre, men snarere at vi bliver bedre til at høre ham.
frit efter William McGill